Presentades les Lligues Professionals Bankia d’Escala i Corda i Raspall

La seu de Bankia en València ha sigut l’escenari on aquest dimecres s’han presentat les dos competicions professionals per equips més importants, la XXVII Lliga Bankia d’Escala i Corda i la XXV Lliga Bankia de Raspall – Trofeu Diputació de València. A l’acte han assistit la pràctica totalitat dels pilotaris participants que han mostrat les seues impressions sobre la configuració dels equips i el sistema de competició.
 
Si bé els pilotaris han acceptat el repte d’assenyalar a uns possibles favorits, en les dos disciplines hi ha hagut unanimitat en el fet de reconèixer que totes les formacions estan compensades i equilibrades i per tant parteixen amb les mateixes possibilitats de victòria.
 
Tot i això, en el raspall s’ha apuntat als equips encapçalats per Moltó i Ian com els que podrien sonar més com a favorits per la condició de vigent campió del rest de Barxeta i de campió individual pel que fa al pilotari de Senyera.
 
En l’escala i corda la ‘quiniela’ ha estat més repartida. El conjunt de Genovés II ha sigut el més nomenat, seguit de prop per les parelles que lideraran Soro III i Puchol II. Ara bé, la resta dels equips també han aparegut com a possibles.
 
Quant al sistema de competició, enguany s’ha introduït la novetat de disputar les semifinals i la final a partida única. Tots els pilotaris han manifestat que jugar-se el títol en una sola confrontació millora l’espectacle i és més atractiu per al públic.
 
En les semifinals, la gran majoria també s’han mostrat favorables a la partida única llevant de Moltó i Sanchis. “Estàs a punt d’arribar a la partida més important i, per circumstàncies o un mal dia, et pots quedar fora quan has estat fent una gran Lliga”, explicava Sanchis.
 
La Lliga Bankia d’escala i corda començarà el divendres en el trinquet de Vila-real amb la partida que enfrontarà a Soro III i Santi contra Puchol II i Nacho. La de raspall té fixat el seu inici el pròxim dimarts a Oliva on Moltó, Tonet IV i Lorja tindran en la contra a Sergio, Coeter II i Néstor.
 
La presentació ha estat presidida pel director corporatiu Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, que ha estat acompanyat pel vicepresident de la Diputació de València, Toni Gaspar, el coordinador de la pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, i el president de la Federació de Pilota Valenciana i de la Fundació per la Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán.
 
Tots quatre han destacat que comença una nova etapa en la pilota professional amb la creació de la Fundació per la Pilota Valenciana i s’han mostrat convençuts del fet que es veuran dues magnífiques competicions.
 
CONVENIS
 
Abans de la presentació, Bankia i la Fundació per la Pilota Valenciana han signat els convenis de patrocini pels quals l’esmentada entitat de crèdit passa a ser el principal patrocinador de les dues competicions. L’acord té una vigència de dos anys però totes les parts han manifestat la intenció que es perllongue durant molts més anys.
 
A més, Bankia i la Federació de Pilota Valenciana han signat un altre acord perquè l’entitat financera també siga el principal patrocinador dels campionats femenins més rellevants, el Campionat Autonòmic i l’Individual, ara denominades Circuit d’Elit Bankia de Raspall Femení i Individual d’Elit Bankia de Raspall Femení.
Comparteix:
Facebooktwitter